Categories
Travelling

Overraskende flotte måter å kle seg for alle typer formelle selskaper

Er du en av dem som blir satt ut av en invitasjon med ordene «antrekk: formelt»? Eller kanskje du ser frem til nesten gang du kan finne frem finstasen? Mye av grunnen til at mange sliter med slike fester er at det høres så formelt ut og det er uvant.  Mange vet ikke hvordan de […]

Er du en av dem som blir satt ut av en invitasjon med ordene «antrekk: formelt»? Eller kanskje du ser frem til nesten gang du kan finne frem finstasen? Mye av grunnen til at mange sliter med slike fester er at det høres så formelt ut og det er uvant.  Mange vet ikke hvordan de skal kle seg.

Heldigvis finnes det mange måter å kle seg til et formelt selskap. Ofte er det små detaljer som blir avgjørende. Det finnes mange selskapskjoler, så du kan få uttrykt din personlighet og få en kjole du kan bruke flere ganger.

Lang eller kort selskapskjole

Et raskt kikk på et nettsted som JJ’s House viser at muligheten er mange. Selskapskjoler kommer med kort skjørt og langt skjørt. Før var et utenkelig å ha en kort kjole til et formelt selskap, men i dag er reglene blitt mer fleksible. Unntaket er hvis det står «smoking» på invitasjonen. Da bør du velge et langt skjørt.

Flotte farger

Mange blir overrasket over at selskapskjoler kommer i flere farger. Ikke bare pastell heller, det er snakk om sterke farger som virkelig skiller seg ut. Når det er sagt; det gjelder å tenke på hvor mye oppmerksomhet du vil ha. En rød kjole kan se fantastisk ut, men du vil garantert få oppmerksomhet.

Mønster eller ikke?

Mange mener at det mest elegante er ensfargede selskapskjoler. Nå er det flere designere som lager kjoler med forskjellige mønster. Det er fremdeles ikke det vanligste man ser i et formelt selskap, men det er heller ikke uvanlig lenger.

Alt som glitrer

Et formelt selskap, en premiere eller et bryllup, det er nå du skal slippe løs dronningen i deg. Ikke vær redd for å glitre ved å bruke rhinestones, store smykker og glitrende sko. Det rette glitteret kan være akkurat det som gjør en kjedelig kjole til en vakker selskapskjole. Selskapskjoler har ofte litt glitter i beltet, i mønsteret eller andre steder.

Hårfrisyre og den rette vesken

Du vil bli overrasket over hvor lite som skal til for å gjøre selskapskjolen elegant og passende til et formelt selskap. Vis frem halsen og utringingen med et vakkert oppsatt hår. Gjerne med noen myke hårlokker som henger løst. Romantisk og elegant.

Ikke glem vesken! Dette tilbehøret kan være akkurat det som er prikken over i’en og løfter antrekket. En selskapskjole er nemlig ingenting uten den rette vesken.

Knytt det hele sammen

Noen selskapskjoler har små detaljer som innsnevret midje med krystaller. Skjørt i florlett stoff i forskjellige fargenyanser. Stropper med paljetter eller en halterneck som skaper en attraktiv ramme. Mulighetene er mange. Ta opp detaljene i alt du gjør, uten at du skaper et ensformig og kjedelig uttrykk. Velg gjerne en veske i en kontrastfarge for å skape mer liv i antrekket.

Du står fritt til å prøve forskjellige kombinasjoner, men det er viktig å finne den gyldne middelveien. Prøv å hold en rød tråd så det ikke blir for mye forskjellige å se på. Da får du det perfekte antrekket for en formel anledning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *